Rojales

Rojales is zeer gezellige Spaanse kustplaats, maar ook een typisch landbouwdorp waardoor de rivier Segura stroomt. Om de productie in deze regio te verhogen hebben de landbouwers zich gespecialiseerd in citrusvruchten.
Deze nemen maar liefst 70 procent van de totale landbouwgrond in. Het dorp ligt tussen vele sinaasappel en citroenplantages. De nabijheid van de kust heeft er voor gezorgd dat steeds meer mensen werkzaam zijn in de dienstensector.
Dat heeft er dan weer voor de aanleg van verschillende woonwijken gezorgd.
En dat heeft er op zijn beurt voor gezorgd dat de voorzieningen in Rojales zijn verbeterd. Deze stad beschikt nu over een gemeentelijke sporthal en een theater.
Ook werden oude woonwijken weer nieuw leven ingeblazen voor het aangenamer te maken voor alle bewoners en bezoekers van Rojales. Rojales is geschikt voor zowel een kort of lang verblijf, evenals voor het permanent wonen aan de Costa Blanca. Naast een aantal supermarkten vind u hier ook ambachtelijke bakkers en slagers.
Rojales komt tot leven op donderdagochtend met de markt die gehouden wordt naast de rivier in het stadscentrum. Mensen komen van overal om hier hun verse groente aan te komen en voor de vele koopjes die op deze wekelijkse markt te vinden zijn.

Ook is er in deze stad een aantal winkels, restaurants, tapa bars en cafés. In het centrum van de stad kan u een zeer mooie kerk bewonderen, ook is er een museum en een dorpsplein waar u gezellig een terrasje kan meepikken.

Omgeving Rojales

De directe omgeving van Rojales kent een aantal echt Spaanse dorpjes zoals Dolores, Catral, Albatera, allen met de karakteristieke oude lintbebouwing van eenvoudige huisjes.

Iets verder het binnenland in, is het meer bergachtig, met droog landschap. In de typische Spaanse standplaatsen Guardamar del Segura en La Marina kunt u heerlijk geniet van strand, zee en zon. De mooie steden Alicante en Murcia bevinden zich slechts op 30 a 40 minuten rijden en zijn zeker een bezoek waard. Ten zuiden van Murcia (richting Lorca) ligt een mooi groot natuurgebied. Hier kunt U gemakkelijk een dag doorbrengen, heerlijk wandelen of fietsen.

In het binnenland van Alicante vindt u de schilderachtige dorpjes Guadalest en Alcoy. Vanuit Guardamar en Santa Pola kunt u met de boot naar het eiland Tabarca. ’s Morgens met de boot heen en in de namiddag weer terug. Lekker wandelen, zwemmen en lunchen.

Golfparadijs

Voor de golfliefhebber is de Costa Blanca een waar golfparadijs. Binnen 30 autominuten bevinden zich circa 20 golfbanen. Onze homecourse Marquesa bevindt zich praktisch op loopafstand. Het gebruik van hun drivingrange en puttinggreen is gratis. In de buurt zijn twee Nederlandse golfclubs actief. De Nederlandse golfclub speelt op donderdag op de uitdagende baan La Marquesa. Golfholanda speelt op zondag op de baan Vistabella Golf. Wellicht kunt u een keer als gast meespelen. Voor meer informatie over Golfholanda, zie hun website www.golfholanda.nl. Voor meer informatie over de Nederlandse golfclub, zie hun website www.denederlandsegolfclub.nl. Wilt u golfen, neem dan even contact met ons op voor verdere suggesties. Bent u niet in de gelegenheid om uw golftas mee te nemen, bij de meeste banen zijn tegen een vergoeding kwalitatief goede setjes te huur.

Kijk hier voor een een overzicht van de mooiste golfbanen

Eten

In de omgeving van Rojales kunt u in de vele typische Spaanse restaurantjes al vaak voor rond de 10 euro genieten van een lekkere maaltijd (een fles wijn kost rond de 7 euro).

Reserveer uw vakantie

Kom genieten van de Spaanse zon in een droomvilla vanaf 400 euro per week!